Dne 18. října 2022 proběhla v prostorách hotelu King Court Prague konference Akademie C. H. Beck M&A A STATUTÁRNÍ ORGÁNY. Mezi přednášejícími vystoupili místopředseda NS Petr Šuk, bývalá soudkyně NS a pedagožka PF UK Ivana Štenglová, advokát AK Skils Karel Dřevínek, advokát AK KŠB Jan Lasák a partner AK Allen & Overy Prokop Verner.

Společně s dalšími panelisty, Jankou Brezániovou, Janem Dědičem, Tomášem Doležilem a Bohumilem Havlem otevřeli řadu zajímavých témat a diskutovali nad nimi. Konferenci tradičně moderoval Jan Petrov.

Odpovědi se hledaly mimo jiné na následující otázky: kdy je obvyklé požadovat prohlášení o stavu společnosti po členech statutárních orgánů? Co je účelem diskvalifikace a koho chrání? Jaké důsledky má jednání v konfliktu zájmů? Chrání prodávajícího, fyzickou osobu, při prodeji podílu nebo akcií spotřebitelské právo? Lze upravit ve stanovách zákaz konkurence člena orgánu i po jeho odchodu z funkce? Co dělat, když nevíte najisto, zda je prodávající ženatý/vdaná? Do panelových diskusí se zapojili účastníci konference, kteří svými podnětnými dotazy přispěli k hodnotné debatě.